< Terug naar overzicht

Opleidingsbeurs VOV andermaal groot succes

E-learning en blended-learning blijven populair bij opleidings- en vormingsverantwoordelijken. Maar ook opleidingen over competentiemanagement en -ontwikkeling, veranderingsmanagement, leidinggeven en andere “zachte” vaardigheden kwamen ruimschoots aan bod op de elfde VOV-beurs, vorige week vrijdag.

Het was opnieuw koppen lopen vorige week vrijdag op de elfde trainings- en opleidingsbeurs van de Vereniging van Opleidings- en Vormingsverantwoordelijken (VOV). Omdat de beurs uit haar voegen en uit de tent barstte, werd ditmaal uitgeweken naar De Montil in Affligem. De formule bleef echter dezelfde. Tijdens 86 presentatiesessies, verspreid over tien zalen, konden opleidingsorganisaties hun aanbod voorstellen. Hiervoor kregen ze 35 minuten tijd, zodat de talrijke toehoorders voldoende tijd hadden om van de ene sessie naar de andere te kuieren en om een praatje te slaan met collega’s. De acteurs van de vorige editie werden vervangen door de plaatselijke scouts. Zij zorgden ervoor dat de sprekers zich strikt aan hun spreektijd hielden. Daarnaast waren er 67 gepersonaliseerde gesprekshoeken waar volop aan netwerking kon gedaan worden.

Ook inhoudelijk waren de presentatiesessies zeer divers. Toch valt op dat e- en blended-learning populair blijven. Maar ook opleidingen over competentiemanagement en -ontwikkeling, veranderingsmanagement, leidinggeven en andere zachte vaardigheden kwamen ruimschoots aan bod. Daarenboven konden de vele VTO-verantwoordelijken niet alleen informatie vinden over opleidingen en cursusvormen waar ze medewerkers naartoe kunnen sturen. Er was ook aandacht voor het ontwikkelen van de competenties en vaardigheden van de VTO-ers zelf.

In HR Square nr. 10 van december gaan we in op de belangrijkste trends die we tijdens de beurs opmerkten.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen