< Terug naar overzicht

Opleidingen ondersteunen de relance in autosector en aanverwante

Met een budget van 600.000 euro wil EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum in de autosector en de aanverwante sectoren, de relance inzetten voor de bedrijven en werknemers die hard getroffen zijn door deze coronacrisis. De focus ligt op de werknemers die meest nood hebben aan bijkomende opleiding, en de blik is duidelijk naar de toekomst van de sector gericht.

Net zoals in vele andere sectoren belandden ook heel wat opleidingsplannen in de autosector en de aanverwante sectoren – denk aan koetswerk, metaalhandel, zware voertuigen en fietsen – in de koelkast door de crisis. Nochtans wijst een enquête van EDUCAM uit deze bedrijven de draad snel weer willen oppikken. 85 procent zegt ook opleidingen, ondanks de moeilijke periode, verder te willen zetten en zelfs uit te breiden.

EDUCAM trekt, op vraag van de sociale partners, hiervoor 600.000 euro uit. Opvallend is dat de opleidingen in eerste instantie gericht zijn op werknemers die in een vorm van tijdelijke werkloosheid zaten, nieuwe werknemers in de sector, en werknemers die laag opgeleid zijn.

De bijkomende opleidingen focussen op de grote uitdagingen waar deze bedrijven voor staan. In eerste instantie gaat het om hybride en elektrische voertuigen. Eerder onderzoek van EDUCAM toont immers aan dat 72 procent van de bedrijven zegt onvoldoende kennis in huis te hebben op dat vlak. Daarnaast is er ook een grote behoefte aan opleidingen rond (elektrische) fietsen, ook al een booming business. Ten derde zijn ook koetswerkopleidingen een prioriteit: de technieken voor koetswerkherstellingen veranderen pijlsnel, en dat is een boot die niet gemist mag worden, klinkt het.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen