< Terug naar overzicht

Opleiding doet langer blijven

Werknemers die een opleiding of een training volgen, vinden dit een reden om langer bij een organisatie te blijven. Verloop is geen reden voor organisaties om minder te investeren in opleiding.

Ook HR-professionals vinden training een goede manier om werknemers aan de organisatie te binden. Dat blijkt uit een online-onderzoek van het Nederlandse opleidingsinstituut ISBW Opleiding en Training.

70 procent van de werknemers vindt het volgen van een opleiding of training een reden om langer bij zijn werkgever te blijven. Ook ruim 90 procent van de ondervraagde HR-managers ziet opleiding als een retentiemiddel.

Werknemers zijn bereid een extra inspanning te leveren in ruil voor de investering van de werkgever in opleiding. Medewerkers zijn opvallend gemotiveerd om zich te ontwikkelen. 94 procent wil zelfs vrije tijd opofferen om een opleiding of training te volgen.

Maar ook werkgevers zijn bereid te investeren in de ontwikkeling van werknemers. Personeelsverloop maakt werkgevers niet terughoudender om te investeren in opleiding en training. Bijna 85 procent van de ondervraagde organisaties kampt met een verloop van tien procent. Slechts tien procent van de organisaties zegt hierdoor minder te investeren in opleiding en training.

Bron: Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen