< Terug naar overzicht

Opleiden doet blijven

De vrees dat medewerkers vertrekken nadat ze op kosten van hun werkgever opleidingen volgen die van hen gegeerde prooien maken op de arbeidsmarkt, is ongegrond. Integendeel, opleiding en training blijkt een krachtig retentiemiddel te zijn. Dat blijkt uit Duits onderzoek.

Zeker in krappe arbeidsmarkttijden zijn werkgevers terughoudend medewerkers naar opleidingen te sturen die hun kansen op de arbeidsmarkt verhogen. Ze vrezen dat dit zal aanzetten het geluk elders te zoeken. Onderzoek aan de Julius-Maximilians Universit├Ąt in W├╝rzburg (Duitsland) toont dat training medewerkersloyaliteit met gemiddeld 10 procent doet stijgen.

De onderzoekers analyseerden informatie over permanente vorming en de loopbaan van ongeveer 4300 medewerkers in 150 Duitse bedrijven. Opleiding en training verhoogt niet alleen de productiviteit, het verkleint ook de neiging om het bedrijf te verlaten.

Meer zelfs, dat retentie-effect treedt ook op als werknemers door de opleiding gemakkelijker een job kunnen vinden buiten de organisatie, die bovendien een loonsverhoging meebrengt. Ook als er bij de opleiding een certificaat hoort van een externe opleidingsverstrekker en dus als bewijs geldt van nieuwverworven vaardigheden, blijft het retentie-effect positief.

Bron: Phys.org

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen