< Terug naar overzicht

Op het werk communiceren met Facebook at Work

Binnenkort kunnen we ook terecht op Facebook at Work. Althans, Facebook test een nieuw product, waarmee medewerkers binnen een organisatie een werkaccount krijgen dat afgeschermd is van hun persoonlijke Facebook-account.

Facebook at Work wil alles aanleveren om met je collega’s te communiceren, informatie te delen en samen te werken. Je kan ermee aan de slag zoals op Facebook zelf, maar dan binnen de gesloten groep van het werk. Bovendien blijft dit account volledig gescheiden van je persoonlijke Facebook-activiteiten.

Op zich is zo’n intern online-communicatie uiteraard niet nieuw. Facebook wil nu uitpakken met zijn gebruiksgemak en vertrouwdheid, maar beseft blijkbaar dat vele medewerkers niet willen dat (sommige) collega’s of chefs hun persoonlijke Facebook-pagina te zien krijgen. Facebook baseert zich ook nog op de vaststelling dat er tijdens kantooruren veel meer ingelogd wordt via een desktop-computer, wat erop wijst dat mensen ook op het werk naar hun Facebook kijken. Buiten de kantooruren worden vooral tablets en smartphones gebruikt.

Precies door de vertrouwdheid met het medium, zou Facebook at Work wel eens een groot succes kunnen worden. Al uiten diverse experts ook hun twijfels. De cruciale vraag is immers of werkgevers het medium wel vertrouwen. Kunnen zij een Facebook-product zien als een ernstige communicatietool? En vrezen ze niet dat allerhande bedrijfsinformatie toch wijdverspreid zal geraken op die manier?

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen