< Terug naar overzicht

Ook werknemers zonder kinderen worstelen met combinatie werken en privé

Niet alleen werkende moeders en vaders vinden het lastig om werk en privé te combineren. Alleenstaanden zonder kinderen blijken het nog lastiger te vinden om een evenwicht tussen werk en privé te vinden.

Dat blijkt uit onderzoek van de Massey University in Nieuw-Zeeland bij 609 ouders en 708 kinderloze werknemers. Iets meer dan de helft (52 procent) van de ouders is tevreden met de manier waarop ze werk en privé combineren. Van de kinderloze werknemers is slechts 42 procent tevreden met de verdeling van werk en privé.

Toch vinden beide groepen een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Bovendien leidt een goede balans tot meer tevredenheid over de job en het leven in het algemeen. Ook zijn werknemers met een goede balans geestelijk gezonder.

37 procent van de ouders zegt dat een burn-out om de hoek loert, terwijl maar liefst 48 procent van de kinderloze singles dit zegt. Meer zelfs, 61 procent van de ouders is tevreden over leven en baan. Slechts 43 procent van de kinderloze singles is tevreden met zijn baan en 48 procent met zijn leven.

Een mogelijke verklaring waarom ouders meer tevreden zijn over de balans werk en privé, is dat zij hun kinderen als excuus kunnen inroepen. ‘Sorry, ik moet mijn zoon ophalen van school’ wordt veel meer aanvaard dan ‘ik ga sporten’. Anders gezegd, het is voor ouders gemakkelijker om op het einde van de dag het kantoor te verlaten.

Bron: NRC.nl

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen