< Terug naar overzicht

Ook werkende vaders kampen met schuldgevoel

Bijna de helft (46 procent) van de werkende vaders vindt dat hij niet genoeg tijd doorbrengt met zijn kinderen. Ondanks dit schuldgevoel wil de meerderheid van de vaders toch voltijds werken.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van de Pew Research Centre. Moeders blijken zich iets minder schuldig te voelen wanneer ze door werk bij hun kinderen vandaan worden gehouden: 68 procent vindt dat ze genoeg tijd met haar kroost doorbrengt.

Werkende moeders besteden dan ook twee keer zo veel tijd aan de verzorging van hun kinderen dan vaders: veertien uur per week tegenover zeven uur. 40 procent van de werkende moeders en 36 procent van de vaders heeft altijd het gevoel tijd tekort te komen wanneer gezin en werk moeten worden gecombineerd.

De tijd die ze met hun kinderen doorbrengen, vinden werkende ouders wel waardvol. De meesten vinden zichzelf goede opvoeders. Van de moeders die kinderen combineren met een voltijdse of deeltijds baan, zegt 78 procent dat ze hun kinderen uitstekend opvoeden.

De moeders die thuisblijven zijn meer bescheiden, van hen zegt 66 procent dat ze de opvoeding heel goed doen. 6 procent van alle ouders met kinderen onder de achttien vindt dat ze er als opvoeder niets van bakken.

Bron: PW Gids

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen