< Terug naar overzicht

Ook tijdens crisis zoeken hoger opgeleiden jobwissel

In tegenstelling tot wat men zou verwachten in tijden van recessie, zijn werknemers vandaag weinig honkvast. De intentie om op korte tijd van job te veranderen, is veel groter dan vóór de economische crisis. De reden? Een lagere tevredenheid over de huidige job.

Deze opmerkelijke vaststelling komt naar voren in de tweede editie van de barometer over de mobiliteit van werknemers van specialist in HR-communicatie Insilencio. De barometer is het resultaat van een bevraging van een representatieve steekproef van 1020 personen uit de actieve beroepsbevolking. Alle respondenten zijn hoger opgeleid (minimaal bachelor diploma) en tussen 20 en 45 jaar oud. Het onderzoek werd in april 2009 uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau InSites Consulting.

Lagere jobtevredenheid, veel vertrouwen


Meer dan één op vier werknemers (26 procent) is weinig tevreden in de huidige job (20 procent in 2007) en slechts 15 procent geeft aan juist erg tevreden te zijn (20 procent in 2007).
De lagere jobtevredenheid zorgt ervoor dat de intentie om op korte termijn van job te veranderen significant is gestegen: 23 procent van de ondervraagden wil binnen het jaar van job switchen. Eind 2007 was dit aantal slechts 7 procent.
De helft van de werknemers (50 procent) denkt binnen de vijf jaar van werk te veranderen (34 procent in 2007).
Belangrijk is dat onzekerheid over het behoud van de huidige job niet aan de basis ligt van de intentie om van job te veranderen: de meeste ondervraagden zijn nog steeds zeker van hun job (83 procent), 70 procent van wie wil veranderen, geeft aan amper of niet te vrezen voor zijn job.
Bij de werknemers zonder veranderintentie is slechts 12 procent onzeker over het behoud van zijn job.
Ondanks de sterk verhoogde intentie om van job te veranderen, realiseert 72 procent van de werknemers zich dat er ook risico’s zijn om in dit economisch klimaat van werk te veranderen. En acht op tien beseffen dat er momenteel wellicht minder interessante jobs beschikbaar zijn. Maar men blijft positief over de toekomst: mocht men nu z’n job verliezen, dan schat 73 procent de kans groot in dat ze binnen de drie maanden opnieuw een job zullen hebben.
Vanzelfsprekend is het net hun opleidingsniveau dat deze werknemers vertrouwen inboezemt.

Kwaliteit boven loon


Betere loonvoorwaarden staan bij de keuze voor een nieuwe job niet op de eerste plaats. Integendeel, het belang van loon neemt nog verder af: bijna één op drie werknemers (32 procent) vindt een hoger loon voor een nieuwe job geen noodzaak (ten opzichte van 28 procent in 2007).
Maar liefst 43 procent is zelfs bereid 10 tot 20 procent salaris in te leveren in ruil een droomjob bij een andere werkgever. Wat een job tot een droomjob maakt, zit in de uitdaging (30 procent) en doorgroeimogelijkheden (28 procent).
Werknemers die zich honkvast tonen, geven aan toch overtuigd te kunnen worden van een interessante job dichtbij huis (28 procent) om zo een beter evenwicht tussen werk en privéleven te vinden (23 procent).

Aantrekkelijke sectoren?


De sectoren die de jongste maanden negatief in het nieuws kwamen, verloren heel wat van hun aantrekkingskracht. Op de vraag in welke sectoren werknemers het liefst aan de slag willen gaan, delen de bank- en verzekeringssector (13 versus 17 procent in 2007), de grootindustrie (12 versus 20 procent in 2007), de dienstensector (22 tegenover 27 procent in 2007) en de distributiesector (6 procent versus 9 procent in 2007) het zwaarst in de klappen.
Onderwijs, overheid, gezondheidszorg en non-profit zijn volgens de ondervraagden de sectoren waarop de crisis de minste impact heeft.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen