< Terug naar overzicht

Ook mannelijke werknemers willen voor hun kinderen zorgen

Meer dan een vijfde van de werkgevers ontmoedigt mannelijke werknemers om voor hun kroost te zorgen als dit een impact heeft op hun werk. Zo blijkt uit een rondvraag naar aanleiding van Internationale Mannendag.

Meer dan een vijfde van mannelijke werknemers zegt dat hun werkgever hen ontmoedigt hun werk zo te organiseren dat ze ook voor hun kinderen kunnen zorgen. Dat blijkt uit een rondvraag bij ruim 2000 Britse werknemers naar aanleiding van Internationale Mannendag.

Slechts 11 procent van de werkgevers vinden het maar normaal dat een mannelijke medewerker onverwacht thuisblijft om voor een ziek kind te zorgen. Bijna de helft van de respondenten (49 procent) zegt dat hun werkgever geen inclusief beleid voert dat in lijn ligt met ‘progressieve opvattingen’ zoals het tweeverdienersmodel en het verdelen van de zorg voor kinderen. Een meerderheid (71 procent) heeft het gevoel dat ze in de rol van belangrijkste kostwinner voor het gezin geduwd worden.

De resultaten van de enquête liggen in het verlengde van eerdere rondvragen waaruit onder meer blijkt dat mannen meer flexibel willen werken om zo hun kinderen te zien opgroeien. Nu zegt 17 procent dat hun werkschema dat niet toelaat.

Bron: HR Review

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen