< Terug naar overzicht

Ook iPhone en iPod komen in aanmerking voor PC-Privéplan

De fiscus heeft deze zomer een nieuwe circulaire uitgevaardigd over het PC-Privéplan. Daarin geeft de fiscus aan dat niet alleen klassieke onderdelen onder ‘randapparatuur’ vallen. Ook de aankoop van een iPod, smartphone of gps samen met een nieuwe pc kunnen in aanmerking komen voor de vrijstelling van het PC-Privéplan.

Werkgevers kunnen belastingvrij een stuk bijdragen in de aankoop van de nieuwe pc van hun werknemers. De PC-Privéplan- regeling zorgt er immers voor dat de werknemer tot 780 euro kan ontvangen (aanslagjaar 2012), vrij van belasting.

De vrijstelling geldt niet alleen voor de aankoop van de pc zelf, maar ook bij de aankoop van randapparatuur. Die randapparatuur moet wel aangekocht worden in het kader van de aankoop van de privé-pc. Onder randapparatuur verstaat de fiscus niet alleen de klassieke onderdelen zoals een printer, muis, scanner en luidsprekers. Ook andere toestellen zoals een digitaal fototoestel, een MP3 (iPod), smartphone (BlackBerry, iPhone,…), gps-toestel en digitale filmcamera kunnen in aanmerking komen.

Bron: TaxWorld

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen