< Terug naar overzicht

Ook functies van managers en onderzoekers verhuizen nu naar (verre) buitenland

De delokalisatie van uitvoerende functies kent al een relatief lange geschiedenis. Vandaag wordt echter niet langer alleen de fabriek naar het (verre) buitenland verplaatst, ook het callcenter en de ICT-afdeling zijn we al kwijt. En nu verhuizen ook al de functies van de onderzoekers én managers over de grenzen (niet alleen naar Azië, ook naar de VS).

Welgeteld 14 van de 23 onderzochte Nederlandse beursgenoteerde multinationals heeft al één of meer leden van de directie en het topmanagement naar het buitenland verhuisd. Bij zeven onder hen vond de verhuizing in de laatste 5 jaar plaats. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse kwaliteitskrant De Volkskrant.

Een voorbeeld: bij de Nederlandse uitgeversgigant Wolters Kluwer bevindt zich nagenoeg één op de drie van de top 100 hoofdkantoormanagers in het buitenland, ook de absolute top.

Lokale toppers in plaats van expatriates

Kostenbesparingen vormen uiteraard het hoofdmotief van die delokalisaties. Het gaat daarbij niet alleen om expatriates, om letterlijke verhuizingen. Meestal nemen lokale onderzoekers en managers na een tijdje de functies zelf in handen. De concerns hebben trouwens niet liever. Zo kunnen ze de grote groeimarkten ook voor zich winnen (door ‘lokale’ toppers aan te werven).

Minder onderzoek in onze contreien

Volgens Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid aan de Erasmus Universiteit, neemt de noodzaak voor multinationals om het denkwerk in Nederland te doen, hierdoor af. Onderzoeker Jasper Deuten van het Rathenau Instituut in Den Haag treedt hem bij op het vlak van onderzoeksactiviteiten. De noodzaak voor bedrijven om ‘slimme medewerkers’ in Nederland te houden, bestaat niet meer.

Belangen Nederlandse hoofdkantoor 

Er komt nog een probleem bovenop. De directie en de raad van bestuur veranderen van samenstelling. De impact van die veranderde bestuurskamer wordt onderschat, waarschuwt professor Winfried Ruigrok aan de universiteit van St. Gallen (Zwitserland). De focus is immers veranderd. Bovendien eisen de problemen in het nieuwe thuisland van de toch mee verhuisde expatriates een flink deel van hun energie op.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl), De Volkskrant (volkskrant.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen