< Terug naar overzicht

Ook CAO voor Vlaamse ambtenaren

Nadat vakbonden en overheid overeenstemming bereikten over een federale CAO (zie vorig bericht), sprong deze week ook voor de Vlaamse overheid het licht op groen voor een nieuwe ambtenaren-CAO.

De volgende Vlaamse regering moet een nieuw beloningsbeleid uitstippelen. Toch werd nu al een overeenkomst gesloten over een hogere eindejaarspremie. De verhoging bedraagt 3 of 4 of 5%, waarbij de laagste wedden de grootste verhoging krijgen.


Een ander belangrijk element is dat contractuele personeelsleden met tien of meer jaren anciënniteit vlotter vast benoemd kunnen worden.


Het opleidingsbudget wordt met 10% verhoogd. Voorts wordt het vaderschapsverlof veralgemeend en de rechtsbijstand van het personeel verbeterd. Een werkgroep moet de mogelijkheden van ‘leeftijdsbewust personeelsbeleid’ onderzoeken en ambtenaren ouder dan 50 hebben recht op een gratis medisch onderzoek.


De CAO is van toepassing op het personeel van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de meeste Vlaamse Openbare Instellingen, het Gemeenschapsonderwijs en de Vlaamse Onderwijsraad.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen