< Terug naar overzicht

Ontslagen werknemers: willen zij terugkeren?

Meer dan een kwart van de ontslagen werknemers is bereid terug te keren naar zijn vorige werkgever. Bij wie een goed contact met de ex-werkgever onderhield, stijgt dat percentage zelfs tot meer dan de helft. Toch krijgen slechts vier op tien ontslagen werknemers een exitgesprek.

Ongeveer 27 procent van de ontslagen werknemers zou overwegen terug te keren naar de vorige werkgever. Meer dan de helft van de ex-medewerkers (54,6 procent) met wie de werkgever na het ontslag een goed contact onderhield, overweegt een terugkeer naar zijn of haar vroegere werkgever. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van HR-dienstengroep Acerta bij meer dan 1000 werknemers.

Ook zou 37 procent zijn vorige werkgever aanraden bij anderen. Bij wie een goed contact onderhield met zijn ex-werkgever stijgt dit percentage tot 63 procent.

In minder dan de helft (45 procent) van de gevallen ging het ontslag gepaard met een exitgesprek tussen ex-werkgever en ex-werknemer. Als het initiatief tot ontslag van de werkgever kwam, viel dit percentage terug tot 41 procent.

Van degenen die een laatste formeel gesprek met hun werkgever hadden, had slechts de helft (51 procent) het gevoel tijdens dat gesprek feedback te kunnen geven over hoe zij hun werkgever ervaren hadden; 31 procent had de indruk dat er met die feedback ook effectief iets zou gebeuren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen