< Terug naar overzicht

Ontslag om dringende reden: de top 10 van de redenen

In Nederland werd een rangschikking opgesteld van de tien meest voorkomende redenen voor ontslag op staande voet.

Ontslag op staande voet kan je ook in Nederland niet zomaar geven. De werknemer moet het dan wel heel bont hebben gemaakt en de werkgever moet de nodige bewijzen daarvan hebben. Juridisch dienstverlener Ontslagspecialist heeft opgelijst welke redenen het hoogst scoren. 

  1. Fraude (18%): allerlei vormen van ‘gesjoemel’, zoals onterechte kostendeclaraties, ten onrechte verstrekte kortingen aan familieleden en valselijke opgave van gewerkte uren.
  2. Diefstal en verduistering (16%): in Nederland keurt de arbeidsrechter ontslag om diefstal meestal goed, zelfs als het gestolen goed nauwelijks waarde heeft, zoals een blikje frisdrank.
  3. Te laat komen (13%): het wordt een reden als het te vaak gebeurt.
  4. Werkweigering (8%): dit kan gaan over niet bereid zijn te willen werken op een andere locatie of een ander tijdstip. Ook valse ziekmeldingen vallen hieronder.
  5. Agressie en geweld (6%): niet alleen fysiek geweld, ook dreiging en verbale agressie kunnen aanleiding zijn tot ontslag op staande voet.
  6. Alcohol en drugsgebruik (5%): wie onder invloed op het werk verschijnt, kan een groot risico zijn voor zichzelf, anderen en het werk. In Nederland zijn ook al ontslagen om dringende reden gevallen als gevolg van dronkenschap op een personeelsfeest.
  7. Excessief internet- en telefoongebruik voor privézaken (3%): de studie geeft een voorbeeld van een werknemer die via de telefoon van zijn baas 10.000 euro vergokte.
  8. Schending bedrijfsgeheimen (3%): met vertrouwelijke bedrijfsinformatie moet altijd discreet omgegaan worden. Het klantenbestand doorgeven aan iemand is sowieso een zware ingreep.
  9. Sociale media (2%): het nog prille fenomeen haalt de top 9 al. Het gaat hier meestal om het beschimpen van de baas of collega’s op Facebook, Twitter en andere sociale media.
  10. Concurrentie en nevenwerkzaamheden (2%): ook zonder concurrentiebeding in het arbeidscontract is volgens de rechter ontslag op staande voet soms terecht. 

Haalden de top 10 net niet: porno-surfen met de werkcomputer, liegen tijdens de sollicitatie en seksuele intimidatie. Deze ‘restgroep’ vormt 24% van alle onderzochte zaken.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen