< Terug naar overzicht

Ontevreden medewerkers blijven toch bij werkgever

Meer dan de helft van de medewerkers blijkt niet tevreden te zijn over hun werk. Toch is het merendeel niet van plan zijn huidige werkgever te verlaten. De mogelijkheid om flexibel te werken, is de belangrijkste reden om te blijven.

Dat blijkt uit 'The Path Forward', een internationaal onderzoek van consultant Accenture. Uit het onderzoek in 31 landen en 3900 respondenten blijkt dat 57 procent van de ondervraagde mannen en 59 procent van de vrouwen niet tevreden zijn over hun werk.

Ondanks die ontevredenheid is 69 procent van de respondenten niet van plan om zijn huidige werkgever te verlaten. 64 procent van deze groep zegt dat de mogelijkheden om flexibel te werken een belangrijke reden is om te blijven.

Een gebrek aan kansen of het ontbreken van een duidelijk loopbaantraject is volgens 42 procent de grootste barrière voor hun carrièreontwikkeling. Een vijfde verwijst naar familieverplichtingen als belemmering. Bijna een derde (32 procent) ziet geen barrières voor zijn carrièreontwikkeling.

Desalniettemin nemen de meeste respondenten hun carrière in eigen handen door het aanvaarden van een andere rol of verantwoordelijkheid (58 procent), het volgen van meer opleidingen en trainingen (46 procent) of door meer uren te werken (36 procent).

Uit het onderzoek blijkt verder dat een meerderheid (59 procent) de mogelijkheid krijgt om flexibel te werken. Bijna driekwart (71 procent) van de respondenten slaagt er doorgaans in een evenwichtige balans te vinden tussen werk en privé. Al geeft 42 procent toe dat ze familietijd opofferen om te werken. Toch zegt 41 procent dat werk een negatieve impact heeft op zijn familieleven. 73 procent van de respondenten heeft een partner die eveneens voltijds werkt.

Bijna de helft van de respondenten (44 procent) wijst naar de economische crisis die in 2008 uitbrak als reden waarom ze minder snel carrière maken. 40 procent verwijst naar ouderschap als verklaring.

Zelfvertrouwen, soft skills en hard werken vormen de beste hefbomen om carrière te maken.

Bron: Accenture

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen