< Terug naar overzicht

Onrustwekkende stijging: 790.000 Vlamingen hebben te veel stress op het werk

Maar liefst 790.000 Vlamingen hebben te veel stress op het werk. Dat is een vijfde meer dan drie jaar geleden. Bovendien vertonen 280.000 Vlamingen zelfs symptomen van burn-out, een stijging met een kwart. Bevoegd minister Muyters belooft snel extra overleg met de sociale partners.

Amper de helft van de Vlaamse werknemers (51 procent) noemt z'n job ‘werkbaar’. Nochtans hadden werkgevers en werknemers kort na 2000 afgesproken om tegen 2020 zestig procent van de jobs werkbaar te krijgen. Hoofdoorzaak is wellicht de aantrekkende economie: de orderboekjes van de bedrijven raken opnieuw gevuld, terwijl ze nog onvoldoende personeel hebben om al dat werk uit te voeren.

Overleg

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters belooft snel overleg met de sociale partners. “Het is goed dat de sociale partners dit belangrijke thema van nabij volgen en een gezamenlijk engagement nemen met de werknemers en werkgevers om de oorzaken van deze trend verder te bestuderen en, vooral, om voorstellen te formuleren in een actieplan. Ik zal dan ook snel met hen in overleg treden om te kijken waar we elkaar kunnen versterken in het halen van onze gezamenlijke ambities.”

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen