< Terug naar overzicht

Online-vacatureaanbod daalde in 2011, maar steeg voor HR

Op jaarbasis daalde het online-vacatureaanbod in België met 8 procent in 2011. België is hiermee een buitenbeentje. Op Europees niveau bleef het online-vacatureaanbod immers stijgen, zelfs met 11 procent.

Dat blijkt uit de meest recente Monster Employment Index. De verwachting is dat deze dalende trend in België zich ook in 2012 zal voortzetten.

Op jaarbasis blijft de vraag naar HR- en IT-profielen het grootst. De vraag naar HR-profielen stijgt met 11,9 procent, de vraag naar IT-profielen met 9,8 procent. Ook de vraag naar engineeringprofielen blijft stand houden op lange termijn, met een bescheiden stijging van 3 procent.

De vraag daalde het sterkst in de transport en logistieke sector (min 16,2 procent). En ook de productiesector krijgt met een daling van 13,6 procent klappen.

Opvallend is dat de groeivertraging op jaarbasis zich vooral voordoet in Vlaanderen, met een daling van 8,4 procent. De online-rekrutering daalde in Brussel en Wallonië respectievelijk met 2,7 procent en 4,8 procent.

Met een stijging op jaarbasis van 11 procent en een stabiel aanbod over de afgelopen maanden heen, doet online-rekrutering het op Europees vlak veel beter. Duitsland is hier de voortrekker met een stijging op jaarbasis van 32 procent en een licht stijgende tendens de afgelopen vier maanden.

België is daarmee de zwakste leerling van de klas en wordt vergezeld door Italië en Nederland, die beide een daling van 7 procent op jaarbasis lieten optekenen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen