< Terug naar overzicht

Online-vacatureaanbod blijft dalen

Het online-vacatureaanbod daalde in januari met 3 procent en dit voor de vierde maand op rij. Vooral het dalende vacatureaanbod in de IT-sector is opvallend, zeker na een goede prestatie van de sector in 2011. Ook op jaarbasis daalt het online-vacatureaanbod al enkele maanden.

Dat blijkt uit de Monster Employment Index van januari 2012. Ook op jaarbasis daalde het online-vacatureaanbod met 3 procent en dit voor de vijfde maand op rij. De gegevens wijzen op een negatieve trend voor online-rekrutering op lange termijn.

Op jaarbasis scoren de sectoren management & consulting en marketing, pr en media het best. Zij kenden een groei in online-rekrutering van respectievelijk 11 en 10 procent. De grootste verliezers zijn de sectoren transport & logistiek (-18 procent), milieu (-14 procent) en productie (-8 procent).

Op maandbasis valt vooral de daling van het vacatureaanbod met 13 procent in de IT-sector op. De publieke sector, accounting en marketing, pr en media doen het dan weer goed met een stijging van 5 procent voor de publieke sector en 3 procent voor beide andere sectoren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen