< Terug naar overzicht

Online vacature-aanbod blijft stabiel

Met een lichte daling van slechts 1 procent op maandbasis weet het online-vacature-aanbod bij het begin van het derde kwartaal het gemiddelde niveau van het tweede kwartaal aan te houden. Het aantal online-vacatures ligt in juli immers 5 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2012.

Dat toont de Monster Employment Index. Op jaarbasis wijst de index op een daling van het aanbod met 4 procent. “Zonder sterke dalingen op maandbasis gedurende de komende maanden zal de online-rekruteringsmarkt mogelijk de voorzichtig stijgende lijn kunnen voortzetten die we zien sinds het begin van 2012”, verwacht Monster.

Op maandbasis is IT de grootste stijger in juli, met een groei in zijn online-rekruteringsniveau van 8 procent. Opvallende verliezers deze maand zijn de sectoren HR en Opvoeding & Opleiding, die er op maandbasis met respectievelijk 6 procent en 7 procent op achteruitgaan. Op jaarbasis bevinden beide sectoren zich wel nog in de top 5, met een stijging van 6 procent voor de HR-sector en 9 procent voor de sector Opvoeding & Opleiding.

Daarnaast doen vooral de sectoren Accounting en Verkoop het goed tegenover juli 2011, met een toename van 12 procent in de online-vacatures voor Accounting en 14 procent voor Verkoop.

De minst sterke sectoren op jaarbasis zijn die van Kunst, Amusement, Sport & Ontspanning (-20 procent), Transport & Logistiek (-16 procent) en de publieke sector (-14 procent).

Basis van de groei verschuift weg van de hoofdstad


Na drie maanden waarin de groei van de rekrutering voornamelijk gedragen werd door de regio Brussel, doen in juli vooral de andere twee regio's het goed. Het online-vacature-aanbod gaat er in Vlaanderen met 2 procent op vooruit en in Wallonië met 4 procent. De regio Brussel vertoont een daling van 3 procent.

Op jaarbasis zien we opnieuw bij alle regio’s een daling. Vlaanderen gaat er het sterkst op achteruit, met een daling in online-vacatures van 8 procent. Zowel in Brussel als in Wallonië daalt het aanbod met 6 procent.

Europese rangorde ook in juli bevestigd


Ook in juli is Duitsland het best presterende Europese land, met een toename van het online-rekruteringsniveau van 13 procent. Aan het hoofd van de lijst met zwak presterende landen staat opnieuw Nederland, met een daling van 18 procent. Daarnaast kent ook Frankrijk een terugval tegenover juli 2011, met een daling van 10 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen