< Terug naar overzicht

Online-sollicitaties zijn niet langer dan een Twitter-bericht

De klassieke sollicitatiebrief wordt steeds vaker vervangen door een online-formulier. De gemiddelde online-sollicitatie bevat vier regels. Al heeft dit weinig invloed op de kwaliteit.

Dat blijkt uit gegevens van vacaturesite Jobsvandaag, dat meer dan 20.000 sollicitaties onderzocht. Uit een analyse van 20.439 sollicitaties uit het afgelopen jaar blijkt dat werkzoekenden die online solliciteren via een formulier het kort houden. Heel kort zelfs, 37 procent van de verstuurde motivaties bevat slechts 160 tekens of minder: dat is vergelijkbaar met een sms of een ‘tweet’.

27 procent van de sollicitanten probeert een werkgever te overtuigen in vier regels. Amper 36 procent beschrijft zijn of haar motivatie in zes regels of meer.

Een korte sollicitatie lijkt van mindere kwaliteit, maar niets is minder waar. Steeds vaker kan er een beperkt aantal tekens gebruikt worden in sollicitatieformulieren.

Het voordeel van de beperkte ruimte is dat sollicitanten worden gedwongen om zich kort en krachtig voor te stellen aan een werkgever. Initiatieven zoals ‘twilliciteren’, waarbij je via Twitter in maximaal 140 tekens solliciteert, bevestigen deze trend.

Bron: www.jobsvandaag.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen