< Terug naar overzicht

Online-leren steeds populairder

Eén op de drie werknemers heeft reeds ervaring met online-leren (e-learning), 40 procent vindt het de prettigste leervorm en 45 procent verwacht deze vorm van leren in de toekomst te gaan gebruiken. Daarmee wordt het allicht de meest populaire leervorm van de toekomst.

In vergelijking met vorig jaar is een flinke stijging te zien: toen vond 30 procent e-learning de prettigste leervorm en verwachtte 34 procent in de toekomst online te gaan leren. Tegelijkertijd gaat de groei van e-learning ten koste van klassikaal leren, leren uit boeken en leren in de praktijk. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Markteffect in opdracht van online-trainingsaanbieder GoodHabitz bij 960 respondenten in alle werksectoren van Nederland.

Van de 49 procent die ervaring heeft met online-leren, beveelt ruim de helft (55 procent) deze vorm van leren aan bij vrienden en familie, zo blijkt uit het onderzoek.

Vier op de vijf respondenten geven aan dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun leertraject. Tegelijkertijd vindt een wat krappe meerderheid (54 procent) dat de werkgever hier wel voor moet betalen.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen