< Terug naar overzicht

Onderzoek toont aan: hoog personeelsverloop schaadt bedrijfscultuur

Bijna twee derde (63 procent) van de Britse bedrijven kampt met een verslechterde bedrijfscultuur als gevolg van het grote personeelsverloop. In 23 procent van de bedrijven waren er door het grote personeelsverloop klachten van overgebleven teamleden over een verandering in de bedrijfscultuur. Nog eens 23 procent merkte dat de bedrijfscultuur afweek van de missie en waarden zoals die op papier staat.

Dat alles blijkt uit het rapport The hidden costs of onboarding graduate talent, van dienstenleverancier Wiley Edge, het vroegere mthree. Daarin leren we ook dat 22 procent van de organisaties problemen tussen teamleden kent, omdat zich er zich een 'giftige cultuur' ontwikkelde. 21 procent zag de betrokkenheid van werknemers verminderen, en 22 procent zag werknemers met een hoge anciënniteit het bedrijf verlaten als een direct gevolg van de cultuurverandering.

De prijs van cultuur

Dat alles toont aan dat een hoog verloop niet alleen een kwantitatief, maar ook een kwalitatief probleem is. Zoals Jeremy Corbett, Senior Director, Talent & Partnerships, het zegt: “Een slechte retentiegraad kan zeer kostelijk zijn, waarbij de hogere kost voor werving en opleiding het meest zichtbaar is. Maar hoog verloop kan echter ook een nadelig effect hebben op de bedrijfscultuur, en ook dat effect heeft financiële gevolgen voor een organisatie.”

Belangrijk is ook dat het rapport benadrukt dat slechte retentiecijfers aanleiding kunnen zijn tot een vicieuze cirkel waarbij de cultuur gedestabiliseerd raakt en nog meer werknemers ervoor kiezen om te vertrekken, waardoor de kosten voor werving en instroom nog verder stijgen.

Bron: peoplemanagement.co.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen