< Terug naar overzicht

Onbelast bijverdienen alweer uitgesteld

De Kamer zal dan toch nog geen groen licht geven voor het regeringsplan om bijverdiensten vrij te stellen van belastingen tot 6000 euro per jaar.

Het onbelast bijverdienen is een maatregel uit het Zomerakkoord, het politiek akkoord dat de regering vorige zomer heeft gesloten. Het laat toe om tot 6000 euro per jaar onbelast bij te verdienen met klusjes, zoals bijlessen, of met vrijwilligerswerk in het verenigingsleven.

Die maatregel had al op 20 februari in werking moeten treden, maar die timing was onhaalbaar nadat de Franse Gemeenschap een belangenconflict had ingeroepen.

Geen stemming

Donderdag stond de bespreking en stemming geprogrammeerd in de plenaire vergadering van de Kamer. Maar er werden amendementen ingediend door PS, Ecolo-Groen, CDH en SP.A, die voor advies naar de Raad van State zijn gestuurd.

De federale regeringspartijen hebben het over een vertragingsmaneuver. De liberalen van Open VLD, de grootste pleitbezorger van het onbelast bijklussen, maakt zich sterk dat de wet binnenkort hoe dan ook goedgekeurd geraakt.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen