< Terug naar overzicht

Onaantrekkelijke medewerkers vaker gepest

Aantrekkelijkheid en persoonlijkheid zijn ook op de werkvloer belangrijk. Hoe aantrekkelijk en aangenaam een medewerker is, beïnvloeden de kans dat hij gepest wordt op het werk.

Dat blijkt uit een studie van de Michigan State University bij 114 werknemers uit de gezondheidssector. De onderzoekers gingen na hoe vaak medewerkers zich misdragen tegenover hun collega’s, bijvoorbeeld door kwetsende of grove opmerkingen.

Tegelijk beoordeelde een groep mensen aan de hand van foto’s hoe aantrekkelijk de medewerkers waren. Beide groepen kenden elkaar niet. Aan de familie en vrienden van de medewerkers werd gevraagd hoe aangenaam en vriendelijk ze waren.

Medewerkers die als onaantrekkelijk werden beschouwd, werden harder aangepakt door hun collega’s dan medewerkers die als aantrekkelijk werden beschouwd. Daarnaast bleek dat medewerkers die door hun vrienden en familie omschreven werden als onaangenaam en onvriendelijk, ook vaker gepest en geplaagd werden door collega’s.

De onderzoekers besluiten hieruit dat aantrekkelijkheid en persoonlijkheid ook op de werkvloer belangrijk zijn. Voor het eerst wordt er een link gelegd tussen de mate van aantrekkelijkheid en pestgedrag op de werkvloer. “Diverse onderzoeken hebben al aangetoond dat aantrekkelijke studenten meer succes hebben en populair zijn. Blijkbaar lijkt de werkvloer toch sterk op de speelplaats”, merkt onderzoeker Brent Scott op.

Bron: The Huffington Post

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen