< Terug naar overzicht

OESO vindt Belgen geen harde werkers

Mexicaanse werknemers zijn de meest harde werkers. Van de 8760 uren die er in een jaar zitten, spenderen zij er 2317 aan hun job. Met 1.574 uur per jaar staat België slechts op plaats 27, ver achter landen met een nochtans niet al te ijverig imago zoals Griekenland (2) en Italië (13).

Dat blijkt uit cijfers van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Ons land scoort daar zelfs een stuk onder het gemiddelde van 1765 uur per jaar. Zo presteren we zelfs 743 uur minder dan de koplopers in het lijstje, de Mexicanen.

Maar ook de Grieken, Italianen en Spanjaarden houden een pak minder uren vrije tijd over, met respectievelijk 2034, 1752 en 1686 werkuren per jaar.

In de cijfers (totaal aantal gewerkte uren gedeeld door aantal werknemers) wordt echter helemaal geen rekening gehouden met de productiviteit.

Bovendien laten we een rist landen achter ons die eveneens geen 'luierikenimago' hebben. Zo doen de Denen (28ste plaats) en Noren (31ste) het nog minder goed. De Duitsers (32ste) werken zelfs 177 uur minder dan de Belgen.

De Nederlanders staan nóg een plaatsje lager en bengelen helemaal onderaan. Onze noorderburen hebben dan ook de kortste werkweek in het lijstje: 29,3 uur per week in 2011, tegenover 36,8 uur bij ons.

Bron: Het Laatste Nieuws

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen