< Terug naar overzicht

Oekraïnse vluchteling helpt met aanwervingsbeleied van landgenoten

Heel wat bedrijven bieden Oekraïense vluchtelingen jobs aan. Dienstenthuis, als dienstencheque-bedrijf actief in en om Antwerpen, nam om die reden Olena Cherkalova aan, die zelf sinds vijf weken in België is. Als projectmedewerker zal zij het aanspreekpunt en de verbindingspersoon zijn tussen Diensthuis, de klanten en nieuwe Oekraïense medewerkers.

Vluchtelingen slepen vaak een psychologische bagage mee en hebben soms een beperkte talenkennis. Dat vraagt om een aangepaste HR-aanpak. Om die reden werd Olena Cherkalova aangeworven als projectmedewerker en verbindingspersoon. Ze is zelf vluchtelinge en zal haar lotgenoten goed kunnen bijstaan.

Koen Umans, afgevaardigd bestuurder van Diensthuis licht toe: “Vanzelfsprekend werven we Oekraïense vluchtelingen aan. Dat is de logica zelve gezien de krapte op de arbeidsmarkt in onze sector. Maar we willen zorgen dat het een duurzame aanwerving is. We zijn ervan overtuigd dat de meeste vluchtelingen voor heel lang of zelfs altijd in België een nieuwe thuis zullen opbouwen gezien de situatie in hun land."

Taalopleiding en -coaching

Olena Cherkalova kwam vijf weken geleden in België aan met haar 65-jarige vader en 14-jarige zoon. Na haar studies psychologie was ze actief in de commerciële en toeristische sector waar ze onder andere training en opleiding gaf. “Ik ben heel blij aan de slag te kunnen”, vertelt ze. “Voor mij is het een goede manier om mijn plek te vinden in deze voor mij nieuwe maatschappij, en om iets voor mijn landgenoten te kunnen betekenen. Als aanspreekpunt voor al hun vragen en bezorgheden en als vertaler en tolk kan ik echt iets betekenen en benut ik mijn kennis en ervaring ten volle. Ik kijk dus uit naar mijn nieuwe job.”

Om het project op langere termijn succesvol te maken, gaan de aanwervingen gepaard met taalopleiding en -coaching, een startopleiding, en ondersteuning van de personeelsdienst, sociale dienst en het kantorennetwerk.

Eerst het taalbad

De tewerkstelling start namelijk met een twee weken durend taalbad. Dat wordt georganiseerd met partner I-diverso. Na de opleiding gaat het leerproces door op de werkvloer met aangepaste taalcoaching.

VDAB reageerde positief op de aanpak en heeft alvast geïnteresseerde kandidaten. Daarnaast stromen vanuit het Medisch Zorgpunt Antwerpen voor Oekraïense vluchtelingen kandidaten door.

Op 2 mei start de eerste thuishulp en na een eerste jobdag zijn acht potentiële medewerkers met Dienstenthuis in gesprek.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen