< Terug naar overzicht

Ochtend meest stressvolle moment van de dag

De ochtenden van stedelingen zijn chaotisch en druk, maar ouders besteden nog steeds drie keer zo veel tijd op hun mobiele telefoon en sociale media dan dat ze tijd doorbrengen met hun kinderen.

Dat blijkt uit het rapport ‘Life at Home’ van Ikea naar ochtendrituelen bij 8000 mensen in acht steden (Berlijn, Londen, Moskou, Mumbai, New York, Parijs, Shanghai en Stockholm).

Ouders geven aan het ’s morgens belangrijk te vinden om een gesprek met hun kind te voeren (59%) en hun kind een knuffel of kus te geven (57%). Het onderzoek laat zien dat er een verschil is tussen wat ouders willen en wat ze werkelijk doen. 80% van de Londenaren zegt, bijvoorbeeld, dat het belangrijk is voor hun welzijn om ‘s morgens met hun kinderen te spelen, maar in de praktijk doet slechts 26% dit.

Tegelijkertijd besteden mensen ’s morgens gemiddeld 11 minuten van hun tijd aan hun mobiele telefoon en sociale media. Terwijl slechts 32% van de ondervraagden dit belangrijk vindt voor hun welzijn.

Eén op de vier respondenten vindt de ochtend het meest stressvolle moment van de dag. Voornaamste redenen zijn: te laat wakker worden (35%), nadenken over de dag (33%), grotere zaken die spelen in het leven (23%), het zoeken naar voorwerpen als sleutels (20%) en nadenken over wat aan te trekken (16%). Jongeren (18-29 jaar) ervaren ’s morgens de meeste stress.

Slechts 12% van de ondervraagden maakt ’s morgens tijd voor een moment van zelfreflectie, terwijl 48% met zijn mobiele telefoon aan de slag gaat. Als mensen wel even de tijd nemen om stil te staan bij hun gedachten, doen ze dit vooral onder de douche (40 %).

Bron: Ikea Nederland

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen