< Terug naar overzicht

November Conference 2004: Beter dan goed

Van de HR Square November Conference 2004 over sociale conflicten, die van 25 tot 27 november plaatsvond in Amsterdam, mogen we gerust en tevreden stellen dat ze een voltreffer was. In onze volgende editie besteden we ruime aandacht aan de inhoud van de presentaties en de discussies. Hier brengen we enkele feiten, aangevuld met een paar opmerkelijke quoteringen.

Aan de tweede editie van de November Conference namen 82 personen deel, overwegend doelgroepdeelnemers (HR-managers en gelijkaardige functies, vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties, vakbonden en overheid). Trekken we de HR Square-stafleden (8) af van het totale aantal deelnemers, dan staan de 41 doelgroepdeelnemers voor 55% van de aanwezigen. Dat is uniek in de Belgische wereld van HR-congressen, waar consultants en dienstverleners doorgaans fors in de meerderheid zijn. Ter vergelijking: berekend volgens dezelfde criteria bereikte het dit jaar door HR Magazine in Berlijn georganiseerde congres 56 doelgroepdeelnemers op een totaal van 155 (zonder staf). Dat stemt overeen met 36%.
De kwaliteit van de November Conference, zowel inhoudelijk als qua organisatie, werd hoog geschat door de deelnemers die een evaluatieformulier invulden. De gemiddelde waardering van de sprekers bedroeg 3 op een schaal van 4, wat kan vertaald worden als 'beter dan goed' of een zeer comfortabele onderscheiding. De uitgesproken winnaars van de poppoll waren Karin Van Roy (human resources director Belgium Luxembourg InBev) die een zeer kleine neuslengte voor had op Bernard Leemans (eerste sociaal bemiddelaar, FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg). Beiden haalden met glans een grote onderscheiding. Ook CEO Paul Rorive van Tractebel Engineering, Hilde Burie en Paul Windey (voorzitter Nationale Arbeidsraad) deden het duidelijk 'beter dan goed'. Zelfs de vakbondswoordvoerders, Karel Stessens (ACOD) en Pino Carlino (CSC), werden gemiddeld positief beoordeeld, al merkten we hier toch minder eensgezindheid bij de deelnemers. Slechts één spreker kreeg de kwalificatie 'middelmatig' mee: Stéphane Gannac, head of Social Relations bij Dexia.
Ook de algemene organisatie kon de uitgesproken goedkeuring wegdragen van de deelnemers. Toch noteerden we zelf één belangrijk verbeterpunt: de inhoudelijke interactie tussen sprekers en publiek mocht intenser en pittiger, zeker gezien het thema van de conferentie. Het debat aanscherpen wordt dus de prioriteit voor de derde editie van de November Conference die van 24 tot 26 november 2005 plaatsvindt in Londen en als thema heeft 'Herstructurering: hoe komt u springlevend door het mijnenveld?'
De November Conference 2005 heeft als covoorzitters van Marcel Van Aken en Hilde Burie.

HR Square 19
Marcel Van Aken (Glaverbel): de congresvoorzitter over sociale conflicten, zich niet bewust van het feit dat hij een paar dagen later in Fleurus 'gegijzeld' zou worden tijdens een syndicale actie tegen de herstructurering van AGC Automotive.
Marcel Van Aken
Lut Lambert


HR Square 19
Karin Van Roy (InBev): de beste presentatie volgens de deelnemers.
Karin Van Roy
Lut Lambert


HR Square 19
Bernard Leemans: moeilijk te verbeteren als sociaal bemiddelaar en als spreker over het onderwerp.
Bernard Leemans
Lut Lambert

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen