< Terug naar overzicht

Nooit zoveel uitzendkrachten aan de slag als in 2015

De uitzendsector doet het goed. Nooit waren er zoveel uitzendkrachten aan de slag als in 2015. Respectievelijk 584.332 uitzendkrachten of 100.345 voltijds equivalenten (VTE's).

Dat maakte Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, bekend bij de voorstelling van haar jaarcijfers.  In 2015 groeide de activiteit van de sector met 11,16 procent. Er gingen niet alleen meer studenten (217.880) aan de slag, maar ook steeds meer ouderen (38.294, 50+) vonden via uitzendwerk hun weg naar de arbeidsmarkt. Deze positieve evolutie doet zich voor in de drie gewesten.

Dit sterke resultaat duidt op een positieve structurele evolutie van de sector. Een stijging van 11,16 procent bij een conjuncturele groei van amper 1,4 procent toont aan dat bedrijven een reële nood hebben om personeel flexibel in te zetten. Bedrijven blijven, sinds de crisis van 2007-2008 en de moeilijkere periodes die erop volgden, dan ook nog steeds voorzichtig bij het aanwerven van personeel.

Ondertussen verandert de arbeidsmarkt razendsnel. De sector meent dan ook dat het hoog tijd wordt om een aantal belangrijke dossiers snel te realiseren. Federgon denkt hierbij onder meer aan uitzendarbeid in de openbare sector. Het federale en het Vlaamse niveau hebben in dit dossier al een aantal belangrijke stappen gezet naar een effectieve realisatie en de sector hoopt dat dit dossier snel gefinaliseerd zal worden.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen