< Terug naar overzicht

Nood aan flexibelere arbeidsmarkt het hoogst in Vlaanderen

Nieuw onderzoek onthult wat de belangrijkste factoren zijn voor bedrijven om competitief te blijven: een flexibelere arbeidsmarkt (71 procent), lagere sociale-zekerheidsbijdragen (61 procent) en een beperking van de automatische loonindexering (45 procent).

Dat blijkt uit de respons van 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs op de vraag ‘Welke maatregelen zouden er genomen moeten worden om het concurrentievermogen van het bedrijfsleven te vergroten?’.

In Vlaamse bedrijven is de nood aan een flexibele arbeidsmarkt het hoogst. 84 procent van de Vlaamse CFO’s wenst een flexibelere arbeidsmarkt. Dat is opmerkelijk hoger dan bedrijven uit Brussel (67 procent) en Wallonië (62 procent).

Wet werkbaar en wendbaar werk

Sinds april is de nieuwe regelgeving voor meer wendbaar en werkbaar werk een feit. Met die nieuwe regelgeving heeft de federale regering geprobeerd om de arbeidsmarkt te flexibiliseren. Uit een bevraging van 200 HR-managers bleek vorig jaar al dat de maatregelen op het vlak van flexibiliteit populair waren bij de Belgische ondernemingen. Toen bleken de voorstellen rond flexibele werkweken (57 procent), het opsparen van rust en vakantiedagen (54 procent) en thuiswerken (38 procent) reeds het populairst.

Die initiatieven van de overheid omtrent wendbaar en werkbaar werk, denk maar aan flexi-jobs of tijdelijk overwerk, zijn belangrijke stappen richting het versoepelen van de arbeidsmarkt. Het geeft Belgische bedrijven een belangrijk duwtje in de rug om zich te kunnen wapenen tegen (inter)nationale concurrentie.

Bron: Robert Half (roberthalf.be)

 

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen