< Terug naar overzicht

Nog steeds vraag naar hooggeschoolden

In oktober ontving de VDAB opnieuw 6,8 procent minder vacatures dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Dit verschil met vorig jaar is, in vergelijking met de vorige maanden van 2012, eerder klein.

Tijdens de voorbije twaalf maanden heeft de VDAB 269.708 vacatures ontvangen. Dat is 11,6 procent minder dan in de periode november 2010-oktober 2011. Het aantal ontvangen vacatures over twaalf maanden blijft verder dalen.

Vooral het aantal vacatures voor laag- en middengeschoolden ging in oktober achteruit op jaarbasis, respectievelijk met 13,3 en 11,3 procent. Het aantal vacatures voor hooggeschoolden steeg lichtjes met 4 procent.

Zware knelpuntberoepen als ingenieur, technicus en informaticus scoren goed. Toch blijven ook werkkrachten in midden- of laaggeschoolde beroepen gevraagd, zoals inpakkers, ook al worden voor dat beroep vaak studenten ingeschakeld.

De vraag naar beroepen in transport en logistiek, zoals chauffeurs en magazijniers, blijft zwak. Ook voor bewakingsagenten, schrijnwerkers en drukarbeiders zijn er minder vacatures.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen