< Terug naar overzicht

Nog geen derde van topfuncties in Europa is voor vrouw

De verdeling tussen mannen en vrouwen in de top is in Europa nog altijd ongelijk. Bijna driekwart van de bestuursfuncties en managementposities worden door een man ingevuld. Alleen in de voormalige Sovjetlanden doen vrouwen het uiterst goed als het gaat om het bekleden van hogere functies.

Dat blijkt uit onderzoek van Mercer bij 5321 organisaties in 41 EMEA-landen (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Gemiddeld genomen worden 71 procent van de bestuursfuncties en managementposities ingenomen door mannen, 29 procent door vrouwen. Terwijl meer dan de helft van de wereldbevolking uit vrouwen bestaat.

België scoort met 29 procent vrouwen in bestuurs- en managementfuncties behoorlijk goed. Het laat daarmee landen zoals Nederland (19 procent) en Duitsland (20 procent) ver achter zich.

De meeste bedrijven (71 procent) hebben geen beleid om vrouwen in topposities te stimuleren. De reden voor meer mannen in de top is grotendeels cultureel en sociaal, maar soms is er sprake van opzettelijke discriminatie. Al gebeurt dit vaak onbewust. Topmannen vinden het fijn om mensen aan te nemen die op henzelf lijken. Een patroon dat moeilijk te doorbreken is zonder duidelijk beleid.

Maar ook de bedrijfscultuur speelt een rol, zo blijkt uit het onderzoek. Vrouwen worden bestraft voor het moederschap omdat vrouwen voorrang geven aan de zorg voor hun kinderen boven hun werk. “Als de bedrijfscultuur verwacht dat bestuurders en topmanagement werk boven het gezin plaatsen, is het niet verwonderlijk dat vrouwen minder geneigd zijn hoog op de bedrijfsladder te klimmen”, aldus de onderzoekers.

Vrouwen in de voormalige Sovjetlanden doen het uiterst goed als het gaat om het bekleden van de hogere functies in het bedrijfsleven. Zo staat Litouwen bovenaan met 44 procent en maakt Bulgarije een goede tweede plaats met 43 procent vrouwen in de top. Rusland staat op de derde plaats, daar wordt 40 procent van de bestuurs- en managementfuncties bekleed door een vrouw.

Dat dit allemaal ex-communistische landen zijn, is meteen ook de grootste reden waarom vrouwen zo goed vertegenwoordigd zijn in de top van het bedrijfsleven, het werd destijds enorm gestimuleerd. “Maar nu de markt opengebroken is, blijkt het moeilijk om de stimulans hoog te houden en wordt het verschil helaas weer groter”, merken de onderzoekers.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen