< Terug naar overzicht

Nog geen akkoord over motivering ontslag

Het akkoord over het eenheidsstatuut van vorige zomer voorzag een regeling rond de motivering van het ontslag. Ook was overeengekomen dat de sociale partners in de schoot van de Nationale Arbeidsraad daarover een cao zouden afsluiten ten laatste eind oktober. De onderhandelingen hierover zitten echter in het slop.

Het akkoord over het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden van 5 juli 2013, voorzag ook een regeling rond de motivering van het ontslag. De sociale partners zouden in de schoot van de Nationale Arbeidsraad (NAR) hierover een collectieve arbeidsovereenkomst afsluiten tegen eind oktober. De cao moest de bepalingen inzake het willekeurig ontslag vervangen.

Hoewel de deadline overschreden is en het eenheidsstatuut sinds 1 januari 2014 in werking is getreden, bereikten de sociale partners nog geen akkoord omtrent de motivering van het ontslag. De bestaande reglementering inzake willekeurig ontslag blijft tot nader order dan ook van toepassing.

België is het enige land waar ontslag zonder motivatie mogelijk is. Bovendien is dit in strijd met conventie 158 van de Internationale Arbeidsorganisatie.Bron: Lexalert

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen