< Terug naar overzicht

Nieuwjaarsdrink blijft populair

Vorige week berichtten we nog over diverse onderzoeken die aantoonden dat aan bedrijfsfeestje meer risico’s kleven dan opportuniteiten. Toch blijft de nieuwjaarsreceptie op het werk heel populair.

In drie op de vier bedrijven wordt een nieuwjaarsdrink georganiseerd. Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, vindt één derde van de administratieve medewerkers het de ideale manier om collega’s eens op een andere manier te leren kennen. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van OfficeTeam bij 300 administratieve medewerkers in België.

Bovendien geeft de medewerker een belangrijk signaal door zijn aanwezigheid: hij geeft aan een teamspeler te zijn en belang te hechten aan zijn professionele relaties. Daarenboven geeft een personeelsfeest de mogelijkheid om collega’s op een persoonlijker niveau te leren kennen en zo het werkleven het hele jaar door aangenamer en productiever te maken.

Voornemens voor 2015

Naast de traditionele nieuwjaarsreceptie horen bij het nieuwe jaar ook goede voornemens. Het meest populaire voornemen is om te werken aan een betere balans tussen het werk- en privéleven (29%). Op de tweede plaats wil men sneller hulp inroepen als de werkdruk te hoog ligt (14%). Men is ook van plan om minder overuren te presteren (11%) en te veranderen van werk (11%).

Bron: Jobat (www.jobat.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen