< Terug naar overzicht

Nieuwe versie generieke gids

Er is een nieuwe versie van de gids om ondernemingen te helpen bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten. De sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk hebben een generieke gids uitgewerkt. De instrumentenkit opgesteld door de Economic Risk Management Group diende als een inspiratiebron.

De gids bevat een kader met maatregelen om activiteiten opnieuw op te starten in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden. Ook bedrijven die hun activiteiten niet hebben onderbroken, kunnen de gids gebruiken om de al getroffen maatregelen te toetsen. De gids wordt op sectoraal en bedrijfsniveau verder verfijnd door de sociale partners.

Op de website van de FOD Waso is een nieuwe versie beschikbaar met enkele wijzingen. Ook is een aantal afbeeldingen aangepast. Zo zijn er wijzigingen in volgende rubrieken.

  • Bij algemene maatregelen, onder ‘maak maximaal gebruik van het sociaal overleg in jouw onderneming’: ‘Vraag het advies van de overlegorganen voor de heropstart.’
  • Bij handhygiëne: ‘Droog je handen na het wassen met een papieren doekje en gebruik dit doekje om de waterkraan dicht te draaien of sluit de kraan met je ellenboog.’
  • Bij vervoer: nieuwe informatie over de afscheidingen en hygiëne bij het gebruik van deelfietsen of deelsteps.
  • Bij sanitaire voorzieningen: maatregelen ingeval er douches zijn in de onderneming.
  • Bij reiniging van de werkplek/arbeidsmiddelen: aandacht voor mogelijke contaminatie (zoals legionella) in leidingen.

De nieuwe gids is te downloaden via: https://werk.belgie.be/sites/default/files/content/news/Generiekegids_light.pdf

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen