< Terug naar overzicht

Nieuwe start voor Quintessence en Fenix Consulting

Sinds deze week maakt Quintessence deel uit van House of Talents. Nog maar een dag eerder maakte Fenix Consulting bekend dat We Are Jane aan boord komt als investeerder. De twee HR-dienstenleveranciers – beiden partner van HR Square – gaan zo een nieuwe fase in.

We Are Jane is het eerste Belgische investeringsfonds ‘100 procent van vrouwen voor vrouwen’. Het werd opgericht door Conny Vandendriessche (Accent Jobs, House of HR, Stella P), Muriel Uytterhaegen en Eline Talboom (allebei ex-Gimv). We Are Jane investeert nu in Fenix Consulting, HR-adviesbureau gespecialiseerd in assessments.

Conny Vandendriessche: “Het sterke en ambitieuze managementteam geleid door Karen Breugelmans, de focus van het bedrijf, hun ruim aanbod aan digitale tools alsook het groeipotentieel maken dit dossier zeer aantrekkelijk voor ons. Ik geloof heel erg in de kracht van talent. Elk talent matchen met de juiste plaats binnen een organisatie wordt een blijvende uitdaging. Fenix biedt echt een unieke aanpak voor de totale employer journey.”

“Fenix heeft de voorbije jaren mooie successen geboekt”, aldus Karen Breugelmans. “De tijd was rijp om een partner te zoeken om onze verdere groeiambities mee te ondersteunen. Een investeringsfonds was daarbij eigenlijk niet mijn eerste optie. Maar al van bij het eerste contact was de chemie er, niet alleen bij mij maar ook bij de andere partners Wim Morbée en Vanessa Bolsens. Wij zijn dus heel gelukkig met onze keuze en kijken met veel vertrouwen naar onze toekomst.”

Karen Breugelmans (FENIX Consulting)

Quintessence vindt onderdak bij House of Talents

Gisteren, 23 december, raakte ook bekend dat Quintessence is overgenomen door de gespecialiseerde, internationale HR groep House of Talents. Met deze acquisitie biedt House of Talents een antwoord op de vraag van klanten naar assessment en developmenttrajecten in de huidige war for talents.

Voor Quintessence, in 1988 opgericht door Lou Van Beirendonck en sindsdien vooral gespecialiseerd in competentieassessment en -development, leadershiptrajecten en organisatieontwikkeling, is dit een logische stap naar verdere groei en internationalisering. De organisatie blijft haar identiteit behouden binnen de groep en kan zo het sterke merk verder laten groeien en haar uitstekende service naar bestaande klanten blijven garanderen.

Steve Rousseau, CEO van House of Talents, is trots op deze uitbreiding van de groep. “Success is an attitude. Het zit in ons DNA om de krachten te bundelen met gespecialiseerde en gereputeerde HR-spelers zoals Quintessence. Hun wetenschappelijke aanpak en expertise zorgt voor een versterking van ons aanbod en leidt tot nog betere klantenservice. Hun missie is de juiste talenten op een motiverende manier inzetten en zo betere resultaten genereren voor bedrijven, net wat wij voor al onze talenten & klanten willen verwezenlijken.”

Lou Van Beirendonck (Quintessence)

Lou Van Beirendonck blijft sowieso actief binnen ‘zijn’ Quintessence. “Quintessence bewerkstelligt steeds win-win situaties voor mensen en organisaties”, zegt hij. “House of Talents Group biedt ons een sterke structuur om onze groei kracht bij te zetten en ons verder te profileren als topexperten rond carrièreoplossingen, people management en organisatieontwikkeling. De click was er meteen, de mogelijkheden zijn legio.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen