< Terug naar overzicht

Nieuwe regeling zal deze zomer zorgen voor recordaantal jobstudenten

Komende zomer zullen er naar schatting 450.000 jobstudenten aan het werk gaan, dankzij een nieuwe flexibelere regeling en de opverende economische conjunctuur.

Naar schatting 5 procent meer jobstudenten dan vorig jaar zullen deze zomer de handen uit de mouwen steken, verwacht Federgon, de federatie van HR-dienstverleners. Dat zijn er in totaal zo’n 450.000.

Het aantal werkende studenten in de zomer neemt al jaren toe, maar dit jaar versnelt de groei nog. De reden is onder meer de flexibelere regeling voor studentenarbeid. Door de nieuwe wetgeving mogen jobstudenten maximaal 475 uur per jaar werken. Voordien werd dat maximum uitgedrukt in dagen en mocht een student ten hoogste 50 dagen aan de slag. Wie bijvoorbeeld slechts enkele uren bijkluste in een café, was zo meteen een hele dag kwijt.

Door de nieuwe regeling is het interessanter geworden om mini-studentenjobs te doen, bijvoorbeeld enkele uren aan de kassa zitten, of een avond in de horeca werken. Ook tijdens het jaar stijgt het aantal werkende studenten. Al spelen de mooie economische vooruitzichten ongetwijfeld ook een belangrijke rol bij deze stijging.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen