< Terug naar overzicht

Nieuwe portaalsite voor sociaal management

Na SD Worx (www.sd.be), dat eerder dit jaar zijn HR-site grondig opwaardeerde, pakt nu ook Securex uit met een nieuwe portaalsite (www.securex.be). Het initiatief speelt in op de e-government-projecten in de sociale zekerheid.

“Van een algemene informatieverdeling waarbij iedereen alle wijzigingen aan de sociale wetgeving zal krijgen, is geen sprake meer. Securex treedt het tijdperk van de one-to-one marketing binnen”, meldt de directie van groep.
De HR-dienstverlener kondigt voor 2003 de integratie aan met het e-government project voor de Dimona-aangifte en voor de aangifte van de sociale risico's. Deze documenten kunnen via de portaalsite on line ingevuld worden. Eenmaal gevalideerd worden ze automatisch naar de bevoegde instanties doorgestuurd. De portaalsite zal in de loop van het jaar ook opengesteld worden voor externe leveranciers.
E-government is een relatief nieuw begrip in de sociale zekerheid. Het omvat drie met elkaar vervlochten luiken: de onmiddellijke aangifte van tewerkstelling (Dimona), de elektronische kwartaalaangifte (DmfA) en de aangifte van sociaal risico (ASR). Hiermee wil de overheid de administratie vereenvoudigen, de massale informatietoevloed inperken en uitwisseling van gegevens via elektronische weg tot stand brengen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen