< Terug naar overzicht

Nieuwe pensioenval: tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen

In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen.

De federale regering dacht in november dat ze een oplossing voor de fiscale pensioenval gevonden had, schrijft zakenkrant De Tijd. Die val leidt ertoe dat in sommige gevallen een verhoging van het brutopensioen uitmondt in een lager nettopensioen.

De oplossing geldt al voor de pensioenen die ontvangen zijn in 2017. Sinds december kunnen ook studiejaren worden afgekocht onder de nieuwe procedure.

“Maar de correctie van de regering zorgt voor neveneffecten”, berekende consultancygroep PricewaterhouseCoopers (PwC). “Wie een maandelijks brutopensioen ontvangt dat tussen 1263 en 1329 euro ligt, kan er tot 100 euro per jaar op vooruitgaan. Maar tienduizenden gepensioneerden met een brutopensioen tussen 1236 en 1263 euro, kunnen tot 45 euro per jaar verliezen”, aldus pensioenexpert Pieter Gillemon.

Alleenstaanden die hun pensioen aanvullen met werken, riskeren een nog groter verlies. “Het verschil kan oplopen tot meer dan 700 euro per jaar”, zegt Paul Roels van PROcrea Consulting.

Bron: Gazet Van Antwerpen (gva.be) en De Tijd (tijd.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen