< Terug naar overzicht

Nieuwe organisatiestructuur bij SD Worx

Het HR-dienstenbedrijf SD Worx heeft zijn organisatiestructuur fundamenteel gewijzigd. Alle diensten komen nu met dezelfde naam onder één koepel.

SD Worx, met 570.000 loonberekeningen per jaar marktleider in payroll in België, heeft zich de jongste jaren ook sterk als HR-dienstenbedrijf geprofileerd. Al die diensten, die verspreid waren in diverse business units met andere namen, worden nu in één overkoepelende organisatie samengebracht onder één merknaam: SD Worx. In de nieuwe organisatiestructuur zijn er drie divisies: KMO, Consultancy en Sociaal Secretariaat. KMO richt zich tot ondernemingen zonder een voltijds personeelsverantwoordelijke, terwijl de twee andere divisies aangepaste programma’s bieden voor grote ondernemingen en de publieke sector.Met de nieuwe organisatiestructuur wil de groep niet alleen een gespecialiseerd antwoord formuleren op een specifieke HR-behoefte, maar ook makkelijker een geïntegreerde oplossing op maat uitwerken voor meer complexe HR-vraagstukken, die bijvoorbeeld een sociaal-juridisch, HR- en automatiseringsaspect bundelen.
“We zijn de afgelopen jaren geëvolueerd van een veeleer ‘administratieve dienstverlener’ naar een marktgedreven organisatie die een breed aanbod aan payroll- en consultancydiensten biedt”, commentarieert Jan van den Nieuwenhuijzen, gedelegeerd bestuurder van SD Worx. Om tegemoet te komen aan de vraag naar HR op KMO-formaat, zorgt SD Worx voor één aanspreekpunt of een vertrouwenspersoon inzake personeelszaken. Deze persoon fungeert als een sparringpartner voor de KMO-bedrijfsleiding. Parallel met de introductie van zijn nieuw concept van een totaaldienstverlening voor de KMO, zal SD Worx zijn kantorennet in België ook verder uitbreiden. Via de opening van regionale agentschappen (het eerste is gepland in Lier dit najaar) wil de groep zijn professionele kennis zowel op het vlak van regelgeving en loonberekening, als het vlak van HR beter bereikbaar maken voor de KMO’s.Bij grote ondernemingen merkt SD Worx een stijgende vraag naar een one-stop-shopping-oplossing op HR-vlak op. Om daaraan tegemoet te komen, bundelt de groep zijn diensten in een geïntegreerde, overkoepelende organisatie en een modulair totaalaanbod voor grote ondernemingen.
Wat de publieke sector betreft, stelt SD Worx vast dat het belang van HR bij de overheden toeneemt, evenals de behoefte om HR te professionaliseren en te automatiseren. SD Worx reageert op die tendens door een excellence team voor de overheden samen te stellen. Hierbij houdt het bedrijf rekening met de bijzonderheden op federaal, gewestelijk en lokaal niveau.
SD Worx kondigde zijn nieuwe organisatiestructuur aan bij de bekendmaking van de resultaten van 2003. Niettegenstaande de minder gunstige economische situatie in 2003, realiseerde SD Worx een omzetklim van 11% (naar 107 miljoen euro). De dienstverlening buiten het sociaal secretariaat, meer bepaald HR-services en consultancy, vertegenwoordigde in 2003 al ongeveer 30% van de totale omzet. Dat aandeel wil de groep de komende jaren sterk doen klimmen, zodat het de helft van de omzet uitmaakt. Met zijn 1200 medewerkers waaronder 350 consultants, is SD Worx nu al het grootste HR-consultancybedrijf in België.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen