< Terug naar overzicht

Nieuwe Europese veiligheidscampagne focust op duurzaam werk en gezond ouder worden

De Europese Commissie en het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) in samenwerking met het Nederlands voorzitterschap lanceerden op 15 april de nieuwe, twee jaar durende campagne in heel Europa: ‘Gezond werken, voor alle leeftijden’.

De campagne, gericht op alle alle Europese organisaties (zowel publiek als privaat), benadrukt de noodzaak om duurzaam werk en gezond ouder worden te bevorderen vanaf de start van het werkende leven. Op deze manier beschermen zij de gezondheid van hun werknemers tot het pensioen en verder, en daarmee eveneens de productiviteit van het bedrijf.

De campagne heeft vier doelstellingen:

  • Het bevorderen van duurzaam werk en gezond ouder worden vanaf het begin van het beroepsleven.
  • Het onder de aandacht brengen van het belang van risicopreventie tijdens het gehele beroepsleven.
  • Het ondersteunen van werkgevers en werknemers (inclusief kleine en middelgrote ondernemingen) door informatie en hulpmiddelen aan te reiken voor het beheer van veiligheid en gezondheid op het werk in het licht van een verouderende beroepsbevolking.
  • Het bevorderen van de uitwisseling van informatie en goede praktijken.


In het kader van deze campagne geeft EU-OSHA ook een e-gids over het beheer van veiligheid en gezondheid voor een verouderende beroepsbevolking uit.

Meer info: https://osha.europa.eu/nl/about-eu-osha/press-room/worlds-largest-campaign-launched-promote-sustainable-work-and-healthy?pk_campaign=201604

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen