< Terug naar overzicht

Nieuwe Europese campagne pakt werkgerelateerde stress aan

Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) gaf het startsein voor een twee jaar durende campagne in Europa: 'Gezond werk is werk zonder stress.'

Uit EU-OSHA’s meest recente pan-Europese opiniepeiling is gebleken dat 51% van de werknemers vindt dat werkgerelateerde stress bij hen algemeen voorkomt op de werkplek en dat vier op de tien werknemers van mening zijn dat stress binnen hun organisatie niet goed wordt aangepakt.

“Hoewel stress op het werk steeds vaker voorkomt en de kosten ervan steeds hoger worden, bestaan er nog steeds veel misverstanden en gevoeligheden op dit vlak. Uit EU-OSHA’s Esener-enquête bleek dat meer dan 40% van de werkgevers van mening is dat de aanpak van psychosociale risico's moeilijker is dan van ‘traditionele’ risico's op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk”, zegt Christa Sedlatschek, directeur van EU-OSHA.

De campagne 'Een gezonde werkplek' wil laten zien hoe psychosociale risico's op dezelfde systematische manier kunnen worden aangepakt als elk ander risico op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk. Hiertoe worden eenvoudige tools aangereikt die organisaties kunnen helpen deze risico's daadwerkelijk en doeltreffend aan te pakken en de positieve effecten daarvan te benadrukken.

Meer informatie over de campagne: http://www.healthy-workplaces.eu/nl/

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen