< Terug naar overzicht

Nieuwe bruggepensioneerden moeten ‘aangepast beschikbaar’ blijven

De federale regering heeft er opvallend lang over gedaan om het voorstel van de sociale partners over de activering van oudere werklozen en SWT’ers (bruggepensioneerden) te beantwoorden. Dat antwoord is trouwens opmerkelijk. Vraag is ook of de vakbonden dit zullen aanvaarden.

De Groep van Tien en dan vooral de vakbonden hadden de regering al dagenlang gewaarschuwd geen komma te veranderen aan hun voorstel om de beschikbaarheid van oudere werklozen en SWT’ers (de nieuwe naam voor bruggepensioneerden) voor de arbeidsmarkt een beetje te milderen.

De regering is het alvast eens met de stelling dat de al bestaande werklozen met een bedrijfstoelage (de bruggepensioneerden) niet op zoek moeten naar werk. Voor de nieuwe en toekomstige bruggepensioneerden ziet het er echter anders uit. De regering stelt dat ze ‘aangepast beschikbaar’ moeten zijn. Daarmee vermijdt ze de term ‘actief beschikbaar’ (wat neerkomt op verplicht solliciteren voor een nieuwe job), maar ook ‘passief beschikbaar’ (waarbij bruggepensioneerden alleen moeten ingaan op een job als die hen aangeboden wordt).

Maar wat is ‘aangepast beschikbaar’ dan wel? De nieuwe SWT’ers kunnen toegeleid worden naar een nieuwe job op basis van hun competenties en ervaring. Het zou dan ook zeker om een ‘passende betrekking’ moeten gaan. De beschikbaarheid geldt dit jaar pas tot de zestigste verjaardag, maar die wordt geleidelijk opgetrokken, zodat die in 2019 de leeftijd van 65 jaar bereikt.

Bron: De Standaard (standaard.be), De Tijd (tijd.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen