< Terug naar overzicht

Nieuwe beroepsziekte: app-athie

Door het gigantische thuiswerk hebben bedrijven op grote schaal apps in gebruik genomen voor virtuele vergaderingen en online samenwerking. Vaak heeft dit ongekende voordelen, maar ook deze medaille heeft een donkere keerzijde. Maak kennis met de nieuwste mentale beroepsziekte: app-athie.

Overmatig gebruik van verschillende apps voor dezelfde doeleinden leidt niet alleen tot moeilijkheden om vergaderingen te organiseren en bij te wonen, maar kweekt ook ontevreden medewerkers. Het zou een teken kunnen zijn van het feit dat ‘millennials’, geboren tussen 1980 en 1995 en opgebracht met computers en apps, ondertussen manager of zelfs CEO zijn geworden. Zij zien in de automatisering en de op software gebaseerde organisatie van het werk geen graten. Zij zouden zich kunnen vergissen.

Volgens de baas van een Amerikaans databedrijf is de tijd gekomen voor standaardisatie van de apps. Teveel verschillende apps en platformen kunnen tijdverlies, productiviteitsverlies en een slechte ervaring bij de gebruikers veroorzaken. Werknemers van grote bedrijven kunnen tien of meer werk-gebonden apps in gebruik hebben, elk met een andere gebruikersomgeving en operationele kenmerken. Alleen al de gewenste app vinden, kan al een karwei zijn. Overschakelen naar een andere, onderbreekt het werk. Gevolg: gefrustreerde en malcontente werknemers. Alsof ze nog niet genoeg aan hun hoofd hebben!

De oplossing is nochtans simpel: alle werkprocessen in een gecentraliseerde app stoppen of op zijn minst het aantal sterk verminderen.

Bron: shrm.org

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen