< Terug naar overzicht

Nieuwe baan kan soms flink tegenvallen

De verwachtingen van een nieuwe baan worden meestal ingelost, maar soms zijn er ook teleurstellingen. En als het tegenvalt, valt het ook goed tegen en wordt aan gemiddeld vier verwachtingen niet voldaan. De grootste teleurstellingen zijn over de financiƫle beloning en de introductie.

Dit blijkt uit onderzoek van de Intelligence Group in opdracht van het Nederlandse HR-adviesbureau Workwonders onder 505 werknemers die het afgelopen jaar van baan veranderden. Bij zes op de tien personen valt minimaal één aspect tegen bij de start van hun nieuwe baan. Als het tegenvalt, valt het gemiddeld ook goed tegen. Aan gemiddeld vier verwachtingen wordt dan door de werkgever niet voldaan.

Eén op de drie mensen die teleurgesteld zijn, vertelt dat tegen niemand. Deze ontevredenheid zorgt voor demotivatie en mindere prestaties, en mogelijk tot ongewenst voortijdig vertrek. Voor een goede start is support in de eerste 90 dagen, de 'onboarding', bijzonder belangrijk.

Een vierde (26%) is niet tevreden over de financiële beloning die bij hun nieuwe job hoort. Ook is meer dan een kwart (26%) niet tevreden over de ontvangst de eerste werkdag. En een vijfde (22%) had meer verwacht van de loopbaanmogelijkheden. Bijna een vijfde is teleurgesteld in zijn nieuwe manager (19%) en het beleid van de organisatie (18%).

Anderzijds vallen de collega’s (52%), eerste dag (47%), de sfeer op het werk (46%) en de manager (43%) vaak enorm mee.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen