< Terug naar overzicht

Nieuw sectoraal opleidingscentrum voor metaalsector

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kwalitatieve en innovatieve regionale opleidingen, opent Anttec (het technologiecentrum van de metaalsector in Antwerpen) een nieuw trainingcenter in Berchem.

Het nieuwe opleidingscentrum moet een antwoord geven aan de toegenomen complexiteit van de technologie en automatisering waardoor medewerkers nood hebben aan continue bijscholing.

De metaalsector in de provincie Antwerpen stelt 40.000 werknemers tewerk in ongeveer 1000 bedrijven. Door de toenemende vraag van Antwerpse bedrijven uit de sector naar een regionaal opleidingsaanbod en de vaststelling dat talrijke beroepen uit de metaalsector tot de categorie knelpuntberoepen behoren, werd door het paritair samengesteld Fonds voor Tewerkstelling en opleiding in de Metaalverwerkende Nijverheid Antwerpen (FTMA), in 2007 beslist Anttec op te richten. Gisteren werd het nieuwe opleidingscentrum geopend.

“Onze missie is de competenties van de huidige en toekomstige werknemers uit de metaalsector permanent te blijven ontwikkelen zodat ze inzet zijn en blijven in onderhoudstechniek en industriële automatisering”, zegt Ivan Aerts, voorzitter Anttec en algemeen secretaris ABVV-metaal.

Jaarlijks organiseert het opleidingcentrum zo’n 150 multidisciplinaire en ‘op maat’ opleidingen voor werkgevers, arbeiders, werkzoekenden, leerlingen en leerkrachten uit TSO en BSO-scholen.

Speciale aandacht gaat naar opleidingen rond onderhoudstechniek, robotica en lasertechnologie. Het opleidingscentrum verwacht jaarlijks meer dan duizend werknemers voor een opleiding van gemiddeld vijf dagen. Daarnaast verwacht het jaarlijks een 200-tal leerkrachten en een duizendtal studenten.

De bouw van het nieuwe trainingscentrum vertegenwoordigt een totale investering van 6 miljoen euro en werd mogelijk dankzij de steun van het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), de Vlaamse regering (Hermesfonds en kabinet Innovatie) en het FTMA (Fonds voor Tewerkstelling en opleiding in de Metaalverwerkende Nijverheid Antwerpen ).

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen