< Terug naar overzicht

Nieuw: de kmo-groeisubsidie

Om kmo’s die een ambitieuze groei ambiëren te helpen, lanceert Vlaanderen vanaf 11 mei de kmo-groeisubsidie. Die speelt laagdrempelig in op dé kantelmomenten van kmo’s bij een transformatie-, innovatie- of internationaliseringsproces. Daar hoort ook steun voor bepaalde aanwervingen bij.

De Vlaamse economie draait voor een groot deel op kmo’s. Om hen in elke fase van hun ontwikkeling bij te staan, ontwikkelde Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) een reeks instrumenten die inspelen op de verschillende noden en levensfasen van de bedrijven. Met de vereenvoudiging van de kmo-portefeuille zette minister Muyters al een eerste belangrijke stap om het aanbod eenvoudig en laagdrempelig, maar toch voldoende flexibel te maken. De kmo-groeisubsidie bundelt én vereenvoudigt vier verschillende instrumenten uit economie en innovatie.

“Dat kan bijvoorbeeld een transformatie zijn van een bestaand businessmodel, de uitrol van een innovatief product of een stap naar het buitenland. Bedrijven kunnen dat doen door zelf een medewerker aan te werven, extern advies in te kopen of door een combinatie van de twee. Beide steunen we voor maximaal de helft van het bedrag, met een plafond van 25.000 euro voor elk”, stelt minister Muyters.

Om in aanmerking te komen voor de kmo-groeisubsidie, moeten ondernemingen concrete en ambitieus gedefinieerde groeidoelstellingen hebben. Daarnaast moet de onderneming een duidelijke, onderbouwde aanpak hebben over hoe ze het groeitraject zal realiseren.

Vanaf deze week kunnen aanvragen online ingediend worden bij het digitale loket van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (www.vlaio.be) via een standaardformulier. Vervolgens wordt de aanvraag beoordeeld door de dossierbehandelaars van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en wordt de kmo uitgenodigd voor een mondelinge toelichting van hun voorstel op een locatie van het agentschap in hun provincie.

Bron: Persbericht Vlaams minister van Economie Philippe Muyters


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen