< Terug naar overzicht

Niemand durft zich ziek te melden

Werknemers durven zich niet ziek te melden omdat ze vrezen dat ze daarvoor achteraf de rekening moeten betalen. Door de hoge werkdruk moeten ze na het thuisblijven toch weer harder presteren en ondertussen belasten ze hun collega’s met extra werk. Van 863 Nederlandse werknemers zegt de helft onlangs tijdens ziekte te hebben doorgewerkt, terwijl omgekeerd maar 4% wel eens thuisblijft zonder echt ziek te zijn. Naar eigen zeggen.

Dit zijn enkele bevindingen uit een onderzoek van Randstad in Nederland, waaruit ook blijkt dat personeel dat vooral of alleen verstandelijk werk doet, sneller aan een time-out toe is. Ook werknemers uit de overheidssector en de non-profit, 45-plussers en vrouwen, melden zich vaker dan gemiddeld ziek. In een zesde van de gevallen ligt de oorzaak van het verzuim in de werksituatie. Onze noorderburen vinden dat ze te hard moeten werken, onder een te hoge druk.

De werkgever heeft volgens de Nederlandse werknemers niet te klagen over de arbeidsbereidheid van zijn staf. Veel personeelsleden zeggen dat ze aarzelen vooraleer ze zich ziek melden. Vooral de idee dat de collega’s dan nog zwaarder belast worden, vormt een bezwaar om thuis te blijven (voor 43% van de respondenten). Ook vreest 14% dat door ziekmelding de eigen werkdruk achteraf zal toenemen en nog eens 14% ervaart druk van de werkgever om toch op het bureau te verschijnen. Een aantal werknemers (10%) denkt dat collega’s een negatief beeld van hen krijgen als ze zich ziek melden. In totaal vindt liefst 44% thuisblijven niet bevorderlijk voor het eigen gevoel of voor het herstel. Meer dan de helft van hen (52%) geeft toe dat ze opnieuw gaan werken zonder al echt genezen te zijn. Een kwart van de ondervraagden vindt zijn werk ook wel te leuk om thuis te blijven.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen