< Terug naar overzicht

Netwerken helpt u dan toch niet aan een baan

HR vult slechts één op de vijf vacatures in ‘via via’. Wordt het belang van netwerken overschat in de zoektocht naar een baan?

Slechts bij 20 procent van de openstaande functies vervult HR de vacature via mond-tot-mondreclame, een doorverwijzing of persoonlijke aanbeveling. Dat geldt zowel voor leidinggevende als ondersteunende functies. 

Bovendien geeft 10 procent van de HR-professionals aan nooit posities ‘via via’ in te vullen voor managementfuncties en 8 procent beweert hetzelfde voor het ondersteunend personeel. Zo blijkt uit onderzoek van het rekruteringsbedrijf Robert Half. 

Bijna een derde (31 procent) van de Nederlandse HR-managers wil in de tweede helft van 2015 meer vaste werknemers aannemen, maar verwijzingen via het eigen netwerk en mond-tot-mondreclame worden weinig gebruikt. HR-managers blijven bij het zoeken naar kandidaten de voorkeur geven aan traditionele en digitale methoden, zoals jobboards, cv-databases en arbeidsbemiddelaars. Uit eerder onderzoek bleek overigens dat werven via sociale media als Facebook en LinkedIn steeds gangbaarder wordt bij HR-managers.

De verschillen tussen grote ondernemingen en kmo’s zijn opvallend klein: 19 procent van de HR-managers in kmo’s geeft aan gebruik te maken van doorverwijzingen, tegenover 21 procent van de HR-managers van grote ondernemingen.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen