< Terug naar overzicht

Netwerk voor een duurzame bedrijfsvoering

Het Global Compact Network Belgium is officieel gelanceerd. Het Global Compact is een programma van de Verenigde Naties dat ondernemingen wil stimuleren naar een meer maatschappelijk verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering.

De bedrijven die zich tot dit programma engageren, zorgen voor een grotere transparantie in hun bedrijfsactiviteiten met betrekking tot mensenrechten, arbeidscondities, milieu en integriteit. Het UN Global Compact verenigt wereldwijd meer dan 6700 organisaties, waaronder 5200 bedrijven uit 130 landen. Deelname is vrijwillig, maar vereist wel dat bedrijven regelmatig openlijk rapporteren over hun vooruitgang met betrekking tot 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'.
In België bestond tot op heden geen netwerk voor het Global Compact. Dit wordt nu verholpen, in samenwerking met de overheid en de lokale Global Compact-deelnemers. Via dit netwerk krijgen de Belgische ondernemingen nu ook de kans om deel uit te maken van deze wereldwijde organisatie, hun trainingsprogramma’s en de overduidelijke links met de VN.

Voor meer informatie surf naar www.globalcompact.be.

Intensief in de weer met MVO vanuit HRM-perspectief? Laat dit weten aan de redactie en kom aan bod in HR Square. Mail naar redactie@hrsquare.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen